Lúpežné prepadnutie Poliaka v Zborove. Preventívno - bezpečnostná akcia. Dopravná nehoda s následkom smrti. Maloletý si vymyslel lúpež

29.06.2008 Celý región

Lúpežné prepadnutie Poliaka v Zborove: Bardejovskí policajti v priebehu niekoľkých hodín vypátrali, zadržali a obvinili dvoch mladých mužov zo Zborova ( 22 ročného Martina M. a 17 ročného mladistvého Stanislava B. )
Mimoriadne nasadenie väčšieho počtu síl a prostriedkov
Včera 27.06.2008 v čase od 22.00 hod. do 24.00 hod. Prešovskí policajti vykonali preventívno - bezpečnostnú akciu v okrese Prešov zameranú na monitorovanie a predchádzanie trestnej činnosti v súvislosti s podávaním alkoholických nápojov mládeži v závodoch reštauračného stravovania a požívaním omamných a psychotropných látok. Do akcie bolo zapojených 13 policajtov. Počas preventívno - bezpečnostnej akcie policajti skontrolovali 25 osôb a 1 osoba, ktorá predala alkohol podnapitému mladistvému bola riešená v blokovom konaní na sumu 500. -Sk.

Dopravná nehoda s následkom smrti
Dňa 27.06.2008 v čase o 18.40 hod. na ceste I. triedy v smere od obce Haniska do obce Kendice okr. Prešov došlo k dopravnej nehode osobného auta zn. Daewoo Nubira, evidenčného čísla MI-, ktoré viedol 26 ročný vodič z Malého Šariša, okr. Prešov s osobným autom zn. Škoda 105, EČ: PO-, ktoré viedol 28 ročný vodič z Ličartoviec, okr. Prešov ako aj osobným autom zn. VW Golf, EČV:PO-, ktoré viedol 28 ročný vodič z Prešova.
K dopravnej nehode došlo tak, že vodič Daewa jazdiaci po ceste 1/68 smerom od Košíc na Prešov na mokrej vozovke v pravotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam ako aj poveternostným podmienkam a okolnostiam, ktoré mohol predvídať, s vozidlom dostal šmyk. Prešiel do protismeru jazdy, kde sa čelne zrazil s protiidúcou Škodovkou. Škodovku odhodilo po náraze smerom doprava mimo komunikáciu. Vodič Golfa jazdiaceho za Škodovkou už nestihol zabrzdiť a zabrániť zrážke, tak prednou časťou vozidla narazil do prednej časti Daewa.
Pri dopravnej nehode došlo k smrteľnému zraneniu 26 ročného vodiča škodovky, ktorý na mieste nehody podľahol a smrteľnému zraneniu jeho 34 ročnej spolujazdkyne z Ličartoviec, okr. Prešov, ktorá zraneniam podľahla po prevoze do nemocnice. Ďalší spolujazdec v tomto aute je zranený ľahko.
Ďalej došlo k ťažkému zraneniu vodiča Daewa a k ľahkým zraneniam dvoch spolujazdkýň vodiča Golfu.
Alkohol u vodičov policajti nezistili. Celková škoda na vozidlách je odhadnutá na 220 000, - Sk.
Zo zavinenia dopravnej nehody je podozrivý 28 ročný vodič Daewa Nubira. Dopravnú nehodu vyšetruje prešovský vyšetrovateľ ako prečin usmrtenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Maloletý si vymyslel lúpež, bicykel mu ukradli pri obchode
Vo štvrtok 26.6.2008 Popradský vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, ku ktorému došlo v uvedený deň o 18.00 hod. v Levoči na chodníku na Ul. Predmestie v blízkosti mostíka cez Levočský potok. Traja neznámi chlapci znemožnili ďalšiu jazdu a fyzicky napadli maloletého 12 ročného Levočana. Ten tadiaľ prechádzal na detskom horskom bicykli. Následne poškodený spadol na zem a páchatelia s bicyklom z miesta odišli na neznáme miesto. Poškodený pri útoku neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali ošetrenie alebo PN. Krádežou bicykla bola pre matku poškodeného chlapca spôsobená škoda 1.500, - Sk.

Včera 27.6.2008 v rámci operatívno-pátracej činnosti pracovníkov Odboru kriminálnej polície v Poprade v súčinnosti s prešovskími krajskými kriminalistami zistili, že maloletý Levočan si lúpežné prepadnutie vymyslel z obavy pred matkou, pretože vo štvrtok 26.6.2008 okolo 17.00 hod. jeho neuzamknutý bicykel spred predajne Lidl v Levoči skutočne ukradol neznámy páchateľ, avšak za iných skutočnosti a okolností ako uviedol vo výsluchu pred vyšetrovateľom PZ dňa 26.6.2008. Krádež bicykla bude realizovaná ako priestupok proti majetku na Obvodnom oddelení PZ v Levoči. Trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže bude zastavené, nakoľko je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa vedie trestné stíhanie.

Dopravná akcia pri ukončení školského roka
Policajti v Prešovskom kraji sa dňa 27.6.2008 v čase od 07.00 do 11.00 hod. podieľali na celoslovenskej špeciálnej kontrole zameranej na ochranu školskej mládeže na cestách priľahlých k základným školám a v ich blízkosti. Do akcie v našom kraji bolo zapojených celkovo 75 policajtov. Počas akcie zistili 78 priestupkov, z ktorých bolo 46 vybavených v blokovom konaní na sumu 34 500, -Sk. Dohovorom policajti riešili 27 priestupkov a 5 priestupkov oznámili na príslušné okresné dopravné inšpektoráty.
 

Vyberte región